RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У США пройшла зустріч Волкера і Тимошенко

Під час робочого візиту до США глава "Батьківщини" Юлія Тимошенко провела зустріч зі спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером.

Про це інформує прес-служба партії.

Як повідомляється, Тимошенко і Волкер обговорили ситуацію в Україні ,в першу чергу ескалацію війни Росії проти України - останні події в районі Керченської протоки. Спецпредставник Держдепу наголосив на необхідності повернення Україні захоплених моряків і військових кораблів.

Зі свого боку, Юлія Тимошенко подякувала Сполученим Штатам Америки за допомогу і підтримку нашої держави. Крім того, на зустрічі обговорили бачення Юліэю Тимошенко і "Батьківщиною" нової Конституції, Нового економічного курсу і пропозицій щодо нових кроків для закінчення війни і встановлення миру. Тимошенко закликала до посилення санкцій проти країни-агресора, а також наголосила на необхідності надання допомоги Військово-Морським силам України.

Курт Волкер відзначив чітку позицію Тимошенко щодо необхідності продовження інтеграції України в НАТО і ЄС. Він підкреслив, що США і надалі підтримуватимуть політику відкритих дверей НАТО для нашої держави.

У зустрічі також брали участь заступник голови партії "Батьківщина", голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря і голова Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко.

Нагадаємо, з 4 грудня Юлія Тимошенко перебуває з робочим візитом у Сполучених Штатах Америки. Глава "Батьківщини" проводить консультації з представниками законодавчої та виконавчої влади США і провідними експертами.Тема консультацій - питання безпеки, ескалація війни з Росією - останні події в районі Керченської протоки, військовий стан, способи звільнення українських моряків і посилення санкцій проти РФ, збільшення підтримки Збройних сил України та інтеграція Києва в ЄС і НАТО. Також обговорюється необхідність переговорів в форматі "Будапешт плюс", запропонованому в Новому курсі, як альтернатива "Мінську"

У перший день перебування за океаном Юлія Тимошенко взяла участь в круглому столі в Атлантичній Раді, який пройшов за принципом Chatham House, а також зустрілася з сенатором від Арканзасу Томом Коттоном і спецпредставником Державного департаменту Куртом Волкером. Візит триватиме до 6 грудня. В ході нього Юлія Тимошенко дасть інтерв'ю американським ЗМІ.