RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Як довго Трамп буде "вставляти палки в колеса" з українського питання: з'явився цікавий прогноз

Політика президента США Дональда Трампа, в тому числі і по відношенню до України, не надто подобається республіканським сенаторам, тому його шанси на продовження президентського терміну невеликі.

Про це "Апострофу" розповів російський політолог Андрій Піонтковський.

"Зараз склалася така обстановка, що політику "Трамп – шпигун чи просто корисний ідіот" не схвалює переважна більшість американського військово-політичного істеблішменту. Ця політика не дуже подобається і республіканським сенаторам, але поки що з партійних міркувань більшість з них не готова відправити Трампа у відставку. Однак я не бачу жодних політичних перспектив у Трампа... Про другий термін взагалі не може бути й мови. Питання тільки в тому, коли – за два тижні або за два місяці – демократична більшість в Палаті представників вирішить поставити питання про імпічмент Трампа", - вважає експерт.

За словами Піонтковського, незважаючи на відставку міністра оборони Джеймса Меттіса і інших важливих чиновників, позиції на підтримку України залишаються в США досить сильними.

"Звичайно ж, Меттіс – набагато сильніша, вагома і авторитетна постать, ніж новий в.о. міністра оборони. Але ж справа не в Меттісі. Пішли і віце-президент Пенс, і держсекретар Помпео. Вони не раз жорстко висловлювалися про політику Трампа. Крім того, є людина, яка здійснює американську політику на українському напрямку – Курт Волкер. І він навіть більш різко виступає проти російської агресії, ніж деякі політики в Україні. У Вашингтоні дуже тверді позиції в підтримку України", - зазначає Піонтковський.

Незважаючи на деякі спроби Трампа "вставити палки в колеса" в протистоянні з Росією, в цілому позиція США залишається в цьому відношенні незмінною.

права в тому, що проти нього виступають навіть члени його власного кабінету. Найбільш показова сцена – коли він вирушав на велику двадцятку в Буенос-Айрес, практично піднімаючись сходами на вертоліт, він ще говорив кореспондентам: "Ось у мене буде дуже цікава і важлива зустріч з Путіним". А за півгодини він уже писав в Twitter, що цієї зустрічі не буде. Проте поки Трамп на президентському посту, є небезпека того, що він може заважати усталеній позиції Сполучених Штатів щодо Росії і України. Тому демократи підніматимуть питання його відсторонення від влади, і на якомусь етапі з ними будуть змушені погодитися республіканці, тому що вони зрозуміють, що немає сенсу підтримувати до кінця Трампа, коли збільшується обсяг переконливих доказів, що його поведінка по відношенню до Путіна як мінімум дуже дивна і не відповідає національним інтересам США", - резюмував політолог.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю Андрія Піонтковського для "Апострофа": Трамп погіршує свої позиції в США, а Путін зараз найбільш небезпечний.