RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Буде гірше: ЄС жорстким рішенням поставив Москву на місце

У Європарламенті заявили, що Росія не може бути партнером ЄС в умовах безперервної агресії проти України і підривної роботи проти інших країн.

Про це повідомляє "Ліга.Новини".

У комісії Європарламенту із закордонних справ схвалили доповідь латвійського депутата Сандри Калнієте про стан відносин між Євросоюзом і РФ, в якому зроблені висновки, що Москва зараз не може вважатися стратегічним партнером ЄС.

"З дня нападу на Грузію в 2008 році Росія перетворилася з відповідального партнера на міжнародній арені в небезпечне для своїх сусідів держава. Я глибоко переконана, що час для приємного дипломатичної мови пройшло. Прийшов час називати речі своїми іменами", - заявила доповідач.

Калнієте рекомендувала керівництву ЄС направити "чіткий сигнал про подальші санкції", якщо Кремль продовжить дотримуватися нинішнього зовнішньополітичного курсу.

"Є багато різних поглядів на майбутнє відносин ЄС-Росія. Я вважаю, однак, що поки РФ продовжує окуповувати Україну і діяти проти інших європейських країн, рамки для будь-якого співробітництва з нею вкрай невеликі", - сказала євродепутат, додавши, що угода про партнерство "застаріло".

Як повідомляв "Апостроф", нової військової атаки по втручанню Росії в Україну виключати не можна. Однак уточнюють, що Путін не піде на повномасштабне військове вторгнення.