RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Вихід на кордон Дніпра: Україну попередили про масштабну операцію Путіна і бойовиків

Ймовірною метою російських військ при можливому наступу в Україні буде знищення частин ЗСУ на Лівобережжі та вихід на рубіж Дніпра.

Про це в своїй статті для ZN.UA пише Дмитро Менделєєв.

За його словами, військове керівництво Росії, найімовірніше, планує розв'язати новий бліцкриг проти України в формі наступальної операції із застосуванням сухопутних військ, в поєднанні з повітряною, протиповітряною, морською, десантно-морською, повітряно-десантною операціями, а також використанням сил спеціальних операцій .

Найбільш імовірною метою військових РФ, на думку експерта, стане знищення основних угруповань ЗСУ на сході, території Лівобережжя, що залишилася, і вихід на рубіж Дніпра. При цьому незаконні військові формування та терористичні угруповання на території Донецької та Луганської областей будуть використані противником для відволікання на деякий час основних сил ЗСУ.

У той же час, автор вважає, що військово-політичне керівництво країни зробило за останні п'ять років недостатньо для того, щоб мати можливість адекватно відреагувати на повномасштабну агресію Росії.

"Безсумнівно, приведення структури Збройних сил у відповідність зі структурами армій країн - членів НАТО, не так цікаво, як пиляти оборонний бюджет і красти кошти на будівництві житла та казарм, але, може, треба було подумати про те, яку спадщину в сфері оборони і безпеки залишать діючий президент, міністр оборони і начальник Генштабу своїм наступникам, у яких залишається мінімальний часовий люфт до наступу непоправних подій", - відзначає експерт.

Нагадаємо, докладніше про плани Кремля в Україні читайте в інтерв'ю "Апострофа" з британським журналістом Едвардом Лукасом: Перед виборами в Україні Росія вдарить по всім "фронтам".