RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

У Києві пройде форум з виборів, безпеки і зовнішньої політики: названі теми

Київський безпековий форум пройде в українській столиці 11 і 12 квітня і торкнеться таких тем: результати першого туру виборів президента України, питання інтеграції України в ЄС і НАТО, а також питання оборони держави від зовнішнього агресора.

Про це заявив лідер партії "Народний фронт", засновник Фонду "Відкрий Україну" Арсеній Яценюк у себе на сторінці в Facebook.

"Ніхто не здатний зупинити шлях України в ЄС і НАТО. А той, хто спробує, отримає відсіч", - підкреслила вона.

Він зазначив, що в форумі приймуть участь сотні гостей, "серед них - високі чиновники, кращі світові експерти з міжнародних відносин, конфліктології та безпеки".

За словами Арсенія Яценюка, серед головних питань дискусій буде зовнішня політика України і подальші кроки по захисту від агресора: "Як будемо захищати державу від російського ворога? Як будемо будувати відносини зі союзниками?".

Глава парламентської фракції анонсував також обговорення подальших кроків з європейської та євроатлантичної інтеграції України.

"Ми вступимо до Європейського Союзу і НАТО. Такий стратегічний вибір українців", - підкреслив він.

Форум буде присвячений пам'яті сенатора Джона Маккейна, а також українцям і українкам, які захищають країну, стверджує Яценюк.

"Київ буде говорити зі світом", - зазначив він.

Фонд "Відкрий Україну" заснував Київський форум в 2007 році і саме з тих пір він став потужною платформою для дискусій, де обговорюються важливі питання безпеки Чорноморського регіону, Європи та світу.