RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

На Заході описали кровожерну стратегію Путіна

Кремль прагне вбити клин між США і Західною Європою, намагаючись укласти угоду з Вашингтоном в обхід України і європейських союзників.

Про це "Апострофу" розповів колишній командувач сухопутними силами США в Європі генерал Бен Годжес.

У той же час, він зазначив, що принципово досягнення угоди по Україні можливо.

"Але не може бути ніякої угоди лише між США і Росією, без залучення України. Росія намагається вбити клин між США та Європою. Кремлю хотілось би укласти угоду з Вашингтоном в обхід Західної Європи і таким чином розколоти її з США. Але, я думаю, держсекретар США Майк Помпео намагатиметься переконати німецьких, британських, польських союзників, в тому, щоб вони вели переговори з Кремлем з позиції сили та домоглися того, щоб Кремль поважав суверенітет України. В іншому разі Росія буде робити те, що завжди, - використовувати обман і дезінформацію, буде продовжувати наповзати на Україну чи іншу країну в чорноморському регіоні. Погляньте на Венесуелу. Це - частина звичної російської стратегії – створювати еквівалентні проблеми в різних місцях. Росія використовує Венесуелу, аби відволікти Захід, зокрема США, від незаконних дій на території України", - говорить Годжес.

За словами генерала, ніяких переговорів з Росією не може бути, поки Кремль не звільнить захоплених в полон українських моряків, виконавши розпорядження Міжнародного трибуналу ООН.

"Росія – порушник міжнародного права - це те про що кожна країна повинна говорити кожного дня. Росія використовує силу і робить все, що захоче. Російські війська атакували українські кораблі в українських водах, бо ніхто у світі не визнав анексію Криму. Я не уявляю, як у когось може складатися гарне уявлення про Росію, якщо вона так поводиться. Президент Рональд Рейган, коли вів переговори з Радянським Союзом, сказав – маючи справу з Росією, довіряй, але перевіряй. І це ключове правило", - резюмував генерал.

Детальніше читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Беном Годжесом: Що приготував Путін для України - американський генерал назвав головні загрози.