RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Дестабілізація відносин українців та поляків це історична технологія НКВД і ФСБ - Володимир Тесля

Марш польських націоналістів у Вроцлаві - черговий прояв гібридної війни, яку Росія веде проти України.

Про це на сторінці в Facebook написав голова Всеукраїнського Патріотичного руху "Гідність нації" Володимир Тесля.

На його думку, спроби Кремля посіяти ворожнечу між польським та українським народами мають "системний і спланований характер".

"Хочу подякувати міській владі Вроцлава за адекватну реакцію на так звані "антиукраїнські провокації". Українському суспільству і МЗС варто брати приклад з польського боку і рішуче протидіяти спробам Москви розіграти в Україні "антипольський шабаш". Говорячи про переваги може лише той, хто усвідомлює причини і наслідки дій", - пише Тесля.

Він також закликав істориків долучитися до розкриття правди про те, як НКВД і його наступники в особі КДБ і ФСБ штучно дестабілізують польсько-українські міжнаціональні та міжнародні відносини.

Раніше в польському Вроцлаві десятки націоналістів влаштували марш, метою якого було "вшанувати пам'ять чоловіків і жінок, молодих і старих поляків, яких не вбивала і не депортувала радянська влада в Сибір, а яких вбивали українці під час так званого кривавої неділі". Влада Вроцлава зупинили марш менш ніж за годину після його початку - за розпалювання ненависті до українців.