RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Цілі Москви не змінилися: експерт спрогнозував, як може розвиватися ситуація на Донбасі

Окремі люди в оточенні президента України Володимира Зеленського намагаються пролобіювати самогубний для країни сценарій по Донбасу. Однак Леонід Кучма зірвав цей план, не підписавши документ з так званою формулою Штайнмайера.

Про це в коментарі "Апострофу" заявив політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

"Цілі Москви не змінилися - це підпорядкування всієї України. Інструментом для цього є путінська інтерпретація Мінських угод. Москва вимагає, щоб всю цю бандитську структуру, яку окупанти створили на території так званої Лугандоніі, Україна визнала з точки зору свого законодавства, тобто легалізувала повністю їх дії, нічого не змінюючи, зі збереженням військових структур, які будуть називатися так званою народною міліцією. І головне, щоб ця велика територія стала військовим плацдармом агресора для подальшого поширення в Україні ", - вважає політолог.

Експерт додав, що в оточенні Зеленського є люди, які налаштовані на капітуляцію - це глава ОПУ Андрій Богдан і олігарх Ігор Коломойський.

"Загалом, практично були віддані інструкції українській делегації - на цьому документі стояла віза [радника Зеленського Андрія] Єрмака. Але другий президент України Леонід Кучма зробив дуже важливий крок - він відмовився підписати цей документ. І опір цій капитулянтской лінії буде настільки великий, що до цього кроку більше не повернуться. Але Москві це дуже не сподобається", - додав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": У Зеленського є два сценарії, як зупинити війну - Андрій Піонтковський.