RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Путін зробив цинічну заяву про бойовиків ДНР-ЛНР, попрікнувши Зеленського

Президент Росії Володимир Путін заявив, що президент України Володимир Зеленський "не зміг" забезпечити відведення українських військовослужбовців і техніки з лінії розмежування на Донбасі в рамках домовленості про розведення сил.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на заяву лідера країни-агресора на засіданні Ради глав держав СНД.

Так, на думку Путіна, Зеленський "не може" забезпечити відведення техніки і підрозділів ЗСУ. Також він звинуватив українського колегу у втраті контролю над "націоналістичними формуваннями", маючи на увазі українських добровольців.

За словами російського президента, бойовики на Донбасі вже кілька разів нібито сигналізували про готовність відвести свої війська.

"Домовилися про розведення сил, але ніяк діючий президент не може забезпечити розведення бойових підрозділів і техніки - ну не може. Під'їхали туди націоналістичні військові формування та публічно заявили: якщо армія піде з цих позицій, ми там встанемо. Армія не йде ... Націоналісти прийшли туди і не дають армії піти", - заявив він.

Він також пригрозив Зеленському завершенням діалогу з приводу гуманітарних питань на вищому рівні, якщо він не проявить "політичну волю". Путін зазначив, що готовий перейти на переговори з українськими політиками, які проводять "іншу політику",

"Підтримувати, вважаю, потрібно не конкретних людей, а проведену ними політику", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше не дивлячись на домовленість про розведення сил бойовики на Донбасі провели обстріл по позиціях українських військовослужбовців, внаслідок чого один захисник України загинув. Пізніше стало відомо, що загиблому було 39 років і він служив в Маріупольській бригаді. Вдома у нього залишилися дружина і маленька дитина.