RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Стривожив росіян: в Одесу прибув американський військовий корабель, фото

У порт Одеси здійснив плановий візит ракетний есмінець ВМС США "Портер" : по шляху проходження за ним стежило кілька російських кораблів.

Про це повідомляє інформагентство Міноборони "Армія Inform".

Як повідомляється, це вже сьомий візит в Чорне море есмінця, який, за словами командуючої 6-м оперативним флотом США віце-адмірала Лізи Франчетті, повинен продемонструвати "відданість свободі судноплавства та підтримку союзників по НАТО і партнерів".

Національний центр управління обороною РФ повідомив, що за переміщенням "Портера" стежать кілька російських військових кораблів. Безпосередній контроль за діями корабля ВМС США в Чорному морі здійснюють фрегат "Адмірал Ессен", малі ракетні кораблі "Вишній Волочек" і "Орехово-Зуєво".

В ході візиту до Одеси американський есмінець візьме участь в тренуваннях типу PASSEX. Також між екіпажами кораблів України і США відбудуться традиційні спортивні змагання.

"Портер" - 28-й корабель класу Arleigh Burke ВМС США, названий на честь знаменитої американської династії морських офіцерів. Основне озброєння есмінця - 90 ракетних пускових установок, в яких можуть розміщуватися зенітні і протичовнові ракети, а також крилаті ракети "Томагавк". Управління озброєнням корабля здійснює система "Іджіс". У 2013 році корабель був модернізований, тепер він здатний нести ракети SM-3, призначені для боротьби з балістичними ракетами і супутниками на навколоземній орбіті.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", влітку 2019 року під час навчань "Сі Бриз-2019" російські кораблі влаштували небезпечну провокацію.