RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Допомога Трампу з України: що стоїть за інформаційними "зливами" нардепа Деркача

Народний депутат Андрій Деркач на прес-конференції звинуватив керівництво НАБУ в наданні посольству США в Києві інформації, яка вплинула на вибори в США, а також заявив, що оточення колишнього віце-президента США Джо Байдена отримало 900 тисяч доларів за лобізм з боку Burisma Group.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа" - "НАБУ-LEAKS: хто з США стоїть за українським нардепом Деркачем".

Він опублікував документи, які підтверджують злив інформації посольству США і підкреслив, що це говорить про втручання зазначених органів у вибори 2016 року в США, а також корупцію з боку Байдена.

"$900 тисяч були перераховані на рахунок американської компанії Rosemont Seneca Partners, пов'язаної з даними ЗМІ, з Байденом. Призначення платежу - оплата за консультаційні послуги ... Всього на користь (колишнього президента Польщі, директора Burisma Holdings) Олександра Кваснєвського, (голови ради директорів Burisma) Алана Аптера, (директора Burisma) Девона Арчера і (директора Burisma) Хантера Байдена "Бурісма" виплатила не менше $ 16,5 млн ", - розповів нардеп.

Також Деркач оприлюднив суми, які перераховувалися представникам Burisma Group і Хантеру Байдену. За його словами, Джо Байден сприяв закриттю кримінальних справ, пов'язаних з діяльністю колишнього міністра екології України Миколи Злочевського.

"Візит Байдена до Києва 7-8 грудня 2015 був присвячений питанню відставки Віктора Шокіна через справу Злочевського і Burisma. Предметом тиску став $1 млрд кредитних гарантій, які США мали надати Україні. Факт тиску визнав сам Байден у виступі в Раді міжнародних відносин США в січні 2018 року", - зазначив Деркач.

Деркач також оприлюднив листування співробітників НАБУ і американських дипломатів про виробництва НАБУ. Схожі матеріали по "NABU-leaks" будуть публікуватися в Facebook, заяви будуть подані в ДБР. Також Деркач заявив, що ініціює розслідування щодо втручання в американські вибори.

Андрій Деркач - екс-член "Партії регіонів", став часто відвідувати США. Після опублікованих Деркачем звинуваченнях про можливі схеми Байдена, адвокат Трампа Рудольф Джуліані виступив на американському ТБ і розповів про виявлені українським нардепом даних.

Експерти вважають, що виступ Деркача пов'язаний зі спробою "збити" інформаційну хвилю про переговори президента Трампа і Зеленського, а також може грати як на руку республіканців, так і окремих представників демократів.