RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Зеленський і Столтенберг виступили з важливими заявами в Києві: повне відео

У четвер, 31 жовтня, в Києві на засіданні Комісії Україна - НАТО виступили президент України Володимир Зеленський і генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг.

Так, глава української держави запропонував розглянути можливість приєднання України до програми розширених можливостей НАТО. Він підкреслив, що Україна в даний момент є послідовним і дієвим партнером НАТО і планує продовжити вносити вклад в безпеку в зоні відповідальності альянсу і за її межами.

"Пропонуємо предметно розглянути приєднання України до Програми розширених можливостей НАТО. Упевнений, що Україна готова до переходу на цей новий рівень співпраці", - заявив Зеленський.

У свою чергу генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору вказав на важливість збереження курсу на реформи в Україні для майбутнього членства в альянсі. Столтенберг зазначив, що у українського президента і уряду є "широкий народний мандат підтримки" на впровадження змін.

"Україна зараз досягає євроатлантичних принципів і стандартів для того, щоб реалізувати очікування громадян. Процес реформ є вкрай важливим для майбутньої безпеки і процвітання вашої країни, і сприяє вашим прагненням на шляху до майбутнього членства в НАТО", - заявив генсек альянсу.

Раніше "Апостроф" опублікував статтю "Продовження та поглиблення: чого чекати від візиту НАТО в Україну" стосовно очікувань від чергової комісії Україна-НАТО.