RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Готовий 100 разів потиснути Путіну руку: заява Зеленського про переговори з Кремлем

Президент Володимир Зеленський заявив, що потиснув на переговорах в Парижі руку президенту РФ Володимиру Путіну і готовий при певних умовах потиснути її ще багато разів.

Про це він сказав ввечері 12 грудня в ефірі ток-шоу "Право на владу".

"Ми впродовж 8 годин дивились одне одному в очі... Я точно зрозумів, що у нас розпочався діалог. Ми можемо домовлятися. Це буде нешвидко, але це буде. У нас достатньо сильна позиція - війна в Україні, нажаль. Це наша земля. Це сильна позиція", - розповів Зеленський про зустріч з Путіним.

На питання журналістки, чи правда, що він потиснув руку російському президенту, Зеленський відповів: "Так. А як можна по іншому зустрічатись на вищому рівні, як можна без цього розпочати діалог, як можна про щось домовлятись? А найголовніше - не просто на словах, а вирішувати питання. В цілому ми багато чого вирішили... Якщо нам завтра повернуть нашу землю, наш тимчасово окупований Донбас, то я можу ще десять разів потиснути руку. А якщо нам повернуть наш Крим, а його обов'язково колись повернуть - можна и 100 разів потиснути".

Як повідомляв "Апостроф", до наступної зустрічі "нормандської четвірки", яка запланована на березень 2020 року, Україна розробить план змін в Мінськіх угодах.

Читайте також матеріал "Апострофа" - Федералізації не буде: що заявив Зеленський за підсумками переговорів в Парижі.