RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зеленський озвучив позицію України щодо катастрофи в Ірані

Президент України Володимир Зеленський закликав лідерів країн-партнерів надати дані і докази їх заяв щодо катастрофи українського літака в Ірані.

Про це повідомляється на каналі Zelenskiy Official в Telegram.

За його словами, в даний момент версія щодо попадання в борт літака ракети, оприлюднена прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, не є підтвердженою, розслідування трагедії ведуть фахівці.

"Комісія з розслідування причин катастрофи літака компанії "Міжнародні авіалінії України" продовжує роботу. Українські фахівці залучені до цього процесу. Ми очікуємо, що їм буде надана вся інформація та всі доступи, які є необхідними для проведення об’єктивного розслідування. Ми тримаємо постійний зв’язок з нашими представниками. Версія про влучання ракети в літак не виключається, але станом на сьогодні не є підтвердженою. Враховуючи останні заяви лідерів держав у ЗМІ, ми закликаємо всіх міжнародних партнерів – передусім уряди США, Канади та Великої Британії – надати дані та докази, які стосуються катастрофи, у розпорядження комісії з розслідування", - повідомив він.

Також він анонсував телефонні переговори з главою Державного департаменту США Майком Помпео щодо трагедії в Ірані.

"Вдень матиму розмову щодо перебігу розслідування з Державним секретарем США Майком Помпео", - зазначив Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо зробив заяву, що у канадської розвідки є дані, що підтверджують версію попадання ракети в український літак в Ірані.

До цього президент США Дональд Трамп заявив, що "не вірить" в версію катастрофи українського літака в Ірані через технічну несправність.