RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

"Українського тижня" не буде: в Європарламенті пішли на різкий крок, названо причину

Європейський парламент прийняв рішення перенести на невизначений термін запланований "Український тиждень" у зв'язку з епідемією коронавірусу.

Про це повідомляється на сайті представництва України при ЄС.

"Запланований на 3-5 березня "Український тиждень" в Європейському парламенті переноситься на невизначений термін у зв'язку з обмеженнями Європарламенту про проведення масових заходів через поширення коронавірусної інфекції COVID-19", - відзначили в представництві.

Як тільки обмеження будуть скасовані, українське представництво буде обробляти нові можливості для проведення запланованих заходів.

Під час "Українського тижня" в Європарламенті планувалися дискусія за участю провідних європейських політиків, українських чиновників, дипломатів, науковців і громадських активістів.

Варто відзначити, що Європарламент на своєму сайті повідомив про скасування цілого ряду заходів. Зокрема, слухань у комітетах, візитів делегацій, особистих візитів до членів парламенту та працівників, семінарів, культурних заходів і виставок.

Доступ до будівлі Європейського парламенту заборонений особам, які відвідали протягом останніх 14 днів райони поширення коронавірусу, а також тим, хто контактував із зараженими особами.

Нагадаємо, станом на ранок вівторка, 3 березня, кількість заражених COVID-19 становить 90 182 особи, померли від захворювання 3 177 пацієнтів, побороли хворобу понад 48 тисяч людей.

Читайте також матеріал "Апострофа": Українці в Італії бояться, що їх закидають камінням на Батьківщині - активістка з Риму.