RU  UA  EN

Пʼятниця, 14 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.40
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 червня

Всі новини

У США розповіли, коли Байден серйозно візьметься за Путіна

У Білому домі найближчим часом не буде можливості звертати увагу на дії російського президента Володимира Путіна, це відбудеться не раніше серпня 2021 року.

Про це розповів в інтерв'ю "Апострофу" відомий американський політтехнолог-республіканець, письменник Дейн Уотерс.

За словами експерта, традиційного "перезавантаження" відносин з Росією адміністрація новообраного президента США Джозефа Байдена проводити не буде.

"Як сказали в адміністрації Байдена - нам потрібен свіжий погляд. Байден заявив, що вони аналізують все, що Росія зробила в світі - чи то плата за убитих американських солдатів в Афганістані, або їх дії в Сирії, або те, що відбувається в Східній Азії. Президент Байден сказав - "мова йде не про перезавантаження, мова йде про реальність", - підкреслив Дейн Уотерс.

Американський політтехнолог відзначив, що Путін не змінюється і поводиться послідовно - рік за роком, тому з ним не можливо знайти компроміс.

"Це не та людина, яка дотримується наших поглядів; це не та людина, яка діє прозоро. Спроби вести переговори з людиною, якій ви не можете довіряти - а Путіну ви не можете довіряти - це неправильна позиція. Сподіваюся, що адміністрація Байдена бачить це. І сподіваюся, вони будуть приймати більш жорсткі дії стосовно Путіна", - сказав він.

Однак, найближчим часом адміністрації Байдена доведеться вирішувати внутрішні проблеми, а не займатися питаннями взаємин з Росією.

"Пріоритетом Байдена буде зробити так, щоб Америка знову запрацювала. Треба розуміти, як вона влаштована - у нас є дуже потужні внутрішні оператори і дуже потужні зовнішньополітичні оператори. Але наш Держдеп за чотири роки правління Трампа перетворився на випалену землю, з цим треба щось робити. Ще одним з пріоритетів Байдена буде відновлення національної безпеки. Тому зараз у Білого дому немає можливості звертати увагу на Путіна", - вважає Дейн Уотрес.

На його думку, на Росію в Білому домі звернуть увагу десь в кінці серпня.

"Байден збирається скликати демократичний саміт і обговорити, як перезавантажити демократію в світі. І як перезапустити відносини з Росією", - припустив американський експерт.

Про те, чи розраховувати Україні на допомогу від нової влади США, читайте в матеріалі "Апострофа": "Якби Байден подзвонив Україні відразу, це б вам зашкодило - Дейн Вотерс".