RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Призначення Маркарової послом США: дипломат пояснив, які до неї є претензії

Призначення екс-міністра фінансів Оксани Маркарової послом України в США - не надто далекоглядний і правильний крок.

Таку думку висловив в ефірі програми "Розклад Кулініча" на Апостроф TV дипломат, політик і громадський діяч Василь Філіпчук, коментуючи в січні чутки про її призначення.

"Рішення про призначення Маркарової показує всю ту маргіналізацію української дипломатії, яка відбувається останніми місяцями і останніми двома роками. Призначити фінансиста послом у США? Це просто не розуміти значення Сполучених Штатів. Це показує, що людина, яка приймала таке рішення, просто не орієнтується, що робить посол, як він працює.

Наймати лобістів у той час, коли ти маєш одне з найбільших і найпотужніших посольств у Вашингтоні – це, м’яко кажучи, не дуже далекоглядний і правильний крок", - зазначив Філіпчук.

Він назвав кандидатуру Маркарової сумнівною, зазначивши, що вона була далеко не кращим міністром фінансів, "несе відповідальність за всі ці гойдалки з гривнею", а також нагадав, що її звинувачували у зв'язках з Клюєвим.

"Є великі питання щодо правильності та адекватності цього рішення. Але, я думаю, немає питань щодо ефективності того, ким вона буде. Їй доведеться рік вчитися, якщо вона буде вчитися. Я сподіваюся, вона розуміє брак знань і досвіду", - сказав дипломат .

Читайте на "апостроф" повне інтерв'ю: Для України головне, щоб Байден і Путін не домовилися про нас без нас - Василь Філіпчук.