RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Розмова відбудеться: Зеленський чекає телефонний дзвінок від Байдена

Президент України Володимир Зеленський в понеділок, 7 червня, проведе телефонну розмову з американським лідером Джо Байденом перед зустріччю президента США з президентом Росії Володимиром Путіним в Женеві.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в коментарі РБК-Україна.

За його словами, під час розмови президенти України і США обміняються думками щодо "гострих питань глобального порядку денного".

Подоляк уточнив, що перш за все буде обговорюватися ситуація на українському східному кордоні, а також питання "загалом щодо спектру українсько-російських відносин".

Передбачається, що розмова Байдена і Зеленського відбудеться о 18:15. Однією з темою розмови, ймовірно, стане будівництво російського газопроводу "Північний потік-2" і доля української ГТС. Також обговорюватимуться питання, пов'язані зі співпрацею з НАТО

Як повідомляв "Апостроф", раніше видання Axios з посиланням на джерело в адміністрації Байдена повідомило, що в Білому домі відмовилися запрошувати президента України Володимира Зеленського у Вашингтон перед зустріччю лідерів США Джо Байдена і РФ Володимира Путіна після скандалу зі зміною керівництва НАК Нафтогаз.