RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Режим Лукашенка звинуватив в підготовці терактів політтехнолога, який працював із Зеленським

Провладний білоруський телеканал ОНТ у фільмі-розслідуванні "20 ТЕРРОР 21" нібито розкрив подробиці діяльності учасників терористичних осередків на території країни. На думку спецслужбистів Лукашенка, в справі замішаний політтехнолог Володимира Зеленського.

Про це повідомляє БЕЛТА.

Навесні 2021 КДБ звернуло увагу на Telegram-канал "Загони цивільної самооборони Білорусі", діяльність якого, на думку силовиків, була спрямована на підготовку терактів і могла призвести до "тяжких наслідків для країни та людей".

Співробітник контртерористичного підрозділу КДБ розповів, що в чат були впроваджені спецслужбісти під виглядом підписників, які поділяють погляди адміністраторів ресурсу, для запобігання підготовці терактів.

Відзначається, що адміністраторами каналу були 20-річний Єгор Дудників, Наталія Матвєєва і невідомий під ніком ДІС, якого не вдалося розсекретити через його обережність.

Також в підривній діяльності творці фільму звинуватили Владислава Рогімова, політтехнолога, який працював з Володимиром Зеленським. Він нібито був учасником чату і пропонував звернутися до Ігоря Коломойського за фінансуванням.

Нагадаємо, раніше не визнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив прикордонникам повністю перекрити кордон з Україною. Причиною він назвав те, що з України нібито надходить "величезна кількість зброї".