RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Буде сидіти: в Білорусі прокуратура підтвердила жорстокий вирок українцю за участь в протестах

У Білорусі затриманого громадянина України засудили до тюремного строку за участь в масових акціях протесту в Мінську. Відповідне рішення було підтримано в ході судового засідання прокуратурою Заводського району Мінська.

Про це повідомило телеграфне агентство "Белта", посилаючись на службу інформації прокуратури Мінська.

Так, 32-річний Михайло Ференець засуджений до 3 років колонії за те, що в серпні 2020 року він взяв участь в масових акціях протесту.

При цьому сторона обвинувачення стверджує, що він нібито брав безпосередню участь в різних активних діях, що порушують громадський порядок. В тому числі, блокував рух транспорту і "перешкоджав нормальній роботі підприємств і організацій".

Крім цього, як стверджує прокуратура, він створив Telegram-чат, в якому учасники протесту обговорювали свої плани щодо протестної діяльності.

"Для публічного вираження неправомірними способами своїх суспільно-політичних поглядів і протесту обвинувачений створив і адміністрував Telegram-чат, в якому планувалося і обговорювалося нанесення протестної символіки і написів на різні елементи міського середовища", - заявили в прокуратурі.

Крім цього стверджується, що Михайло "підшукував і виготовляв знаряддя і засоби злочину". Мова йде про пензлі, трафарети, рукавички, розчинники та інші витратні матеріали.

Варто зазначити, що вирок суду ще не вступив в законну силу і може бути оскаржений.

Раніше ми також повідомляли про те, що Україна анонсувала будівництво "інтелектуального" кордону з Білоруссю і Росією.