RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

Реальність важливіша за чутки: Шольц пригрозив РФ, що вторгнення в Україну коштуватиме дуже дорого

Німеччина заявляє, що військове вторгнення Російської Федерації в Україну обійдеться дуже дорого. Офіційний Берлін пригрозив російському агресору дзеркальними заходами.

Про це повідомив німецький канцлер Олаф Шольц в інтерв’ю Washington Post перед першим своїм візитом у Вашингтон 7 лютого, де зустрінеться з президентом США Джо Байденом.

Шольц прокоментував те, що його уряд критикують за недостатність кроків для підтримки України та стримування президента Росії Володимира Путіна.

Він наголосив, що Німеччина - найбільший партнер НАТО в континентальній Європі і співпрацює з союзниками Альянсу та Сполучених Штатів для реагування на загрозу Україні з боку РФ. Відтак - реальність важливіша за чутки, зазначив канцлер.

За його словами, у разі військового наступу Росії - відповідь буде дуже суворою і матиме високу ціну для РФ.

"Наша сувора відповідь говорить про те, що якщо вони (ред. - росіяни) втрутяться, це матиме дуже високу ціну, і що ми дуже наполегливо працюємо, щоб вийти з цієї ситуації, будучи партнером в НАТО та ЄС. І робити свою роботу, я вважаю, найкраще для вирішення кризи", - наголосив Шольц.

Після візиту у США канцлер Німеччини 14-15 лютого відвідає Україну та Росію.

Нагадаємо, що президент Франції Еммануель Макрон цього тижня планує відвідати Росію та Україну для зустрічі зі своїми колегами з метою посередництва у російсько-українському конфлікті.