RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Рандеву Макрона-миротворця Європою: кому вони потрібні насправді

Екс-народний депутат України Борислав Береза поділився своєю думкою щодо візитів президента Франції Еммануеля Макрона до Москви та Києва та його зустрічей з Володимиром Путіним та Володимиром Зеленським.

Про це він розповів в інтерв'ю сайту "Реаліст".

Береза зазначив, що такий "вояж" Макрона потрібний, насамперед, саме йому. Річ у тім, що навесні цього року на Францію очікують президентські вибори, на яких Макрону дуже потрібна перемога.

Тому, щоб виглядати вагоміше на тлі інших кандидатів, Макрон активізувався на міжнародній арені, обравши собі амплуа "миротворця", вважає Береза. За його словами, саме перемога на виборах є основною метою, а решта (включаючи ситуацію навколо війни Росії та України - "Апостроф") для нього відходить на "другий план".

Також екс-нардеп підкреслив, що Макрона цікавить історія умиротворення Путіна в будь-якому варіанті - для президента Франції важливо, щоб глава Кремля "залишився задоволений" (задоволений виконанням своїх вимог щодо "Мінських угод", України та НАТО - "Апостроф").

Проте президент України Володимир Зеленський усвідомлює – якщо піти на виконання вимог РФ, це може призвести до протестів усередині нашої країни.

"Побачимо, чи зміг він умовити Зеленського спробувати реалізувати Мінськ у форматі, кращому для Російської Федерації. Однак буде, м'яко кажучи, дивно, якщо Зеленський на це погодився, оскільки він чудово знає, що в Україні виконання "Мінських угод" у російському трактуванні неодмінно призведе до масових вуличних протестів", - резюмував Береза.

Раніше ми повідомляли, що колишній народний депутат України Борислав Береза дав свою оцінку поведінці президента Російської Федерації Володимира Путіна.