RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Зеленський і Кубраков обговорили з міністрами ЄС перспективи блокування транспортних автоперевезень для РФ та Білорусі

Президент України Володимир Зеленський і міністр інфраструктури Олександр Кубраков взяли участь в онлайн-зустрічі міністрів Польщі, Австрії, Чехії, Франції Німеччини та України, а також комісара ЄС з питань транспорту.

Як повідомив Кубраков, на зустрічі обговорювали необхідність нових транспортних санкцій проти країн-агресорів.

"Вкотре акцентував на важливості перекриття доступу для російського та білоруського автотранспорту (у першу чергу — вантажного) до дорожньої системи ЄС. Зокрема, ми очікуємо на відмову від видачі дозволів на міжнародні вантажні перевезення для перевізників окупанта та його союзників. Потрібно забезпечити торговельну блокаду Росії", - підкреслив він.

Україна висловила вдячність партнерам за допомогу в евакуації мирних жителів, а також за пільгові умови проживання та пересування країною для них. Не менш важливою є допомога з гуманітарними вантажами та їх транспортуванням.

"Суттєвою підтримкою для організації вантажних автомобільних перевезень стало запровадження Польщею, Литвою, Латвією, Естонією, Словаччиною, Молдовою, Німеччиною, Італією, Австрією та Угорщиною бездозвільного проїзду, а також інших пільгових умов для перевізників гуманітарних вантажів в Україну", - розповів Кубраков.

Він закликав усі європейські країни долучатись до нової транспортної коаліції — це стане важливим внеском у спільну перемогу.

Міністр інфраструктури України підняв питання співпраці для післявоєнної відбудови країни. Наразі російсько-білоруська агресія вже завдала матеріальної шкоди для інфраструктури і транспортного сектору на мільярди доларів.

"Закликав партнерів долучатися до відбудови України, зокрема через спільні нові проєкти, технології, а також спеціальні джерела фінансування. І вкотре нагадав, що кожен крок з підтримки нашої країни — це ще один послідовний крок до спільної перемоги Європи над агресором. Демократія та свобода обов’язково переможуть", - підкреслив Кубраков.