RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Вільна торгівля з Британією: міністерка економіка назвала продукти, експорт яких наростить Україна

Скасування Великою Британією всіх мит та квот на українській товари дозволить українським експортерам гнучкіше планувати логістику та в перспективі збільшити експорт товарів з високою доданою вартістю.

Про це розповіла перша віцепрем'єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко.

"Це дозволить Україні наростити експорт за товарними позиціями, що традиційно завозилися на британський ринок. Зокрема йдеться про борошно, зерно, молочну продукцію, м’ясо птиці та напівфабрикати, томатну пасту, мед, кукурудзу, пшеницю, соки, гриби, цукор тощо. Промислові товари вже користуються режимом безмитної торгівлі", – говорить вона.

За її словами, лібералізація торгівлі є спільним кроком України та Британії для запобігання глобальній продовольчій кризі, що назріває у світі. Україна зможе гарантувати продовольчу безпеку там, де вона сьогодні під загрозою через російську агресію.

"Ми вдячні Британії за дружній крок у відповідь на запит українського уряду. Для нашої держави доступ до зовнішніх ринків – одна з основ економічного відновлення. Експорт стимулюватиме промисловий розвиток, нарощення виробництва та його інтеграцію до світових торговельних ланцюгів", – наголосила Свириденко.

Також вона додала, що формалізація цього рішення займе ще кілька днів, а тому вже скоро українські експортери зможуть скористатися новими умовами торгівлі.

Паралельно тривають переговори з іншими країнами щодо лібералізації торгівлі.

Нагадаємо, раніше Свириденко докладно розповіла про план розвитку економіки України та торгівлі з країнами ЄС після війни.