RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

29 вересня

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Україна закликала Мексику заарештувати Путіна

В Україні відреагували на запрошення російського диктатора Володимира Путіна на інавгурацію президентки Мексики Клаудії Шейнбаум та просять заарештувати главу РФ.

Про це йдеться в заяві посольства України в Мексиці.

В комюніке наголошують, що Путін є військовим злочинцем, який має ордер на арешт за підозрою у викраденні та насильницькому переміщенні українських дітей до Росії, виданий Міжнародним кримінальним судом, юрисдикцію якого Мексика визнає.

«Цей ганебний злочин стане однією з багатьох причин, чому Путіну разом з рештою російського військово-політичного керівництва колись доведеться постати перед судом за те, що він розпочав повномасштабне вторгнення в Україну, санкціонував обстріли, розстріли, тортури, зґвалтування і пограбування українського народу. А поки що ми віримо, що мексиканський уряд у будь-якому випадку виконає міжнародний ордер на арешт, передавши його до судового органу ООН в Гаазі», – наголошують дипломати.

В той же час у посольстві зазначили, що з розумінням ставляться до того, що уряд запрошує на інавгурацію представників усіх країн, з якими має дипломатичні відносини, і подякували за запрошення, надіслане президенту України Володимиру Зеленському.

Нагадаємо, 17 березня 2023 року Палата досудового провадження II видала ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна.