RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

29 вересня

28 вересня

Всі новини

Чи припинить Курська операція війну: Портников підкреслив, що є лише два варіанти

Прорив ЗСУ в Курську область РФ і взяття під контроль низки російських населених пунктів не змусить очільника Кремля Володимира Путіна закінчити війну проти України, проте може виснажити російську армію.

Про це повідомив журналіст Віталій Портников в інтерв'ю зі Світланою Орловською.

Він вказав на важливість продовження атак з боку ЗСУ на енергетичні об'єкти Росії, що є важливим інструментом виснаження РФ, і нагадав про таємні перемовини щодо взаємної відмови України та Росії бити по інфраструктурі.

"Путін не буде говорити зараз про припинення вогню. Однак, якщо йому дійсно потрібно зберегти свою інфраструктуру, він до цих перемовин повернеться. Проте перемовини про закінчення вогню, про припинення війни – це точно не ті перемовини, до яких призведе наступ у Курській області", - заявив журналіст.

Наступ ЗСУ в Курській областіФото Юрія Мисягіна

За його словами, операція ЗСУ під Курськом має стратегічний сенс і є важливою з точки зору наближення закінчення українсько-російської війни.

"Я не бачу у Путіна жодного бажання закінчувати війну. Бачу два інструменти, які могли б допомогти Україні: виснаження самої Росії та гарантії безпеки для України, для території України, яка контролюється легітимним українським урядом. І Курська область виглядає як один з варіантів для виснаження Росії", - зазначив Віталій Портников.

Раніше стало відомо, що очільник Кремля Володимир Путін вирішив накопичувати вільні резерви російської армії для оборони Курської області одночасно з продовженням наступу на Донеччині.