RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Гройсман викликав хвилю обурення в мережі заявою по вугіллю з окупованого Донбасу

Блокування поставок вугілля з непідконтрольних Україні територій Донбасу може спричинити зупинки і відключення в сфері електро- і теплопостачання по всій території країни.

Таку думку висловив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ефірі ТРК "Україна".

За словами Гройсмана, боротьба з контрабандою необхідна, проте така боротьба не повинна ставити під загрозу електро- і теплопостачання громадян.

"З вугілля виробляється електроенергія і тепло. Куди поставляється це тепло? У будинку, житло, квартири громадян. Йдеться про те, що блокування поставок вугілля, якому немає альтернативи ... це означає тільки одне - зупинка і віялові відключення по всій території країни. Чи потрібно до такого доводити - я думаю, що ні ", - заявив Гройсман, передає Інтерфакс-Україна.

При цьому Гройсман підкреслив, що згоден з необхідністю боротьби з контрабандою, як на державному кордоні, так і на лінії розмежування.

"Якщо є питання контрабанди, - жорсткий публічний контроль буквально в он-лайн режимі, все те, що стосується невеликої групи товарів, наприклад вугілля, і те, що потрібно для виробництва металургії в країні, треба визначити ці товари, перелік і забезпечити публічне просування в Україні ", - додав Гройсман.

На цю заяву бурхливо відреагували соцмережі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що США плануют поставляти вугілля в Україну.