RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Війна колишніх друзів: політолог пояснив, навіщо Порошенко взяв у радники екс-заступника Саакашвілі

Президент Петро Порошенко призначив своїм радником Марію Гайдар не через її батька та гучне прізвище, а тому що вона була заступником Михайла Саакашвілі і це є продовженням своєрідної війни колишніх друзів.

Таке пояснення вчинку президента дав український політолог Кость Бондаренко в коментарі "Апострофу".

За його словами, Гайдар є медійно розкрученою особистістю, яка не несе в собі великого інтелектуального або політичного навантаження. Але саме тому, що вона була радником Саакашвілі, Порошенко призначив її радником. Бондаренко каже, що президент хоче показати колишньому другу, що забирає собі його кадри. На думку політолога, така ситуація виглядає безглуздо.

Бондаренко також нагадав, що останнім часом Саакашвілі став робити заяви про те, що він єдиний український політик, який має доступ до Дональда Трампа. Також на минулому тижні інтерв'ю з ним з'явилося на сторінках видання Politico, яке пов'язують із зятем американського президента Джаредом Кушнером. Саме тому, на думку політолога, Порошенко вирішив показати Саакашвілі, що "він ніхто і звати його ніяк".

"Насправді, це абсолютно така собі гра в пісочниці. На політичне життя таке рішення жодного впливу не матиме", - вважає Бондаренко.

Раніше стало відомо, що колишня віце-губернатор Одеської області Марія Гайдар стала позаштатним радником президента України. Указ про призначення був підписаний 28 березня.