RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Чубаров назвав період часу, коли можна було зупинити анексію Криму

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров заявив, що ввечері 26 лютого 2014 учасники мітингу під стінами будівлі Верховної ради Криму на підтримку територіальної цілісності України розходилися повністю переконані в тому, що їм вдалося відстояти нашу країну.

Про це Чубаров повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Я був упевнений в тому, що ця загроза, яка, було, нависла, відведена, і тепер вже дуже важко, турбулентно, але виконавча влада починає внутрішній кримський діалог з Україною, тобто з Києвом", - сказав він, додавши, що цього не сталося.

Він зазначив, що згідно з документами, опублікованих російською стороною, 26 лютого близько 22:00 режим охорони державних будинків у Криму перевели з особливого на звичайний режим.

"Тобто хтось прийшов до висновку, що немає ніяких причин зберігати посилений режим охорони, віддав наказ – і люди розійшлися, залишилися там 4 чи 5 міліціонерів на постах", - підкреслив Чубаров.

Він вважає, що окупація півострова готувалося з опорою на місцевих правоохоронців, і цей наказ не міг бути відданий з Києва, швидше за все, він надійшов від Головного управління МВС України в Криму.

Читайте повне інтерв'ю з Рефатом Чубаровим для "Апострофа": "Є два способи завдати удару по Росії".