RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Правоохоронці повинні розібратися з мітингами, які дискредитують болгари - Кіссе

Народний депутат України, президент Асоціації болгар України Антон Кіссе вимагає від правоохоронців знайти винних в організації фейкових мітингів, які дискредитують болгар і дестабілізують ситуацію на півдні Одеської області.

Відповідну заяву опубліковано на сайті депутата Кіссе, передає РБК-Україна.

За словами нардепа, у Білгород-Дністровському Одеської області було скоєно напад на члена виконкому міськради та відбулися провокаційні мітинги 18 і 30 травня, які народний депутат пов'язує зі спробами низки націоналістичних організацій дестабілізувати ситуацію на півдні Одеської області.

«Закликаю правоохоронні органи та Службу безпеки України дати правову оцінку факту публічного насильства над особистістю, яка мала місце в м. Білгород-Дністровський 18 травня під час засідання виконавчого комітету міської ради. А також подальших подій – організації та проведення в Білгород-Дністровському мітингу під прапорами Республіки Болгарія», – заявив Антон Кіссе.

Народний депутат переконаний, що прив'язка його імені до фейковий мітингів та так званих «народних республік», «болгарських автономій» є частиною плану з дестабілізації мирного та спокійного життя в українській Бессарабії.

«Переконаний, що так званий мітинг, що відбувся 30 травня в Білгород-Дністровському під прапорами Республіки Болгарії, є ланкою в загальному ланцюжку провокаційних дій низки праворадикальних організацій, спрямованих на підрив державних засад України, розпалювання міжнаціональної ворожнечі, ескалацію насильства та протистояння у суспільстві»,– заявив Кіссе в своєму зверненні.

Політик зазначив, що Асоціація болгар України використовує на мітингах прапор Болгарії лише разом з українським прапором.

«Болгари України, Асоціація болгар України ніколи не виступали з політичними та територіальними вимогами, або з будь-якими іншими гаслами, спрямованими на дестабілізацію миру та цивілізованого розвитку держави. Державну символіку республіки Болгарії, в тому числі і національний прапор, ми використовуємо лише разом з нашою українською державною символікою як свідчення дружби, політичної взаємодії, партнерських відносин двох держав, що мають спільні цілі та шляхи співпраці в їхньому цивілізаційному виборі», – говориться в заяві Кіссе .

Депутат також заявив, що буде домагатися всіма законними засобами правової оцінки провокаційних дій, які мали місце у Білгород-Дністровському.