RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

ЗМІ дізналися про шанси прийняття закону щодо нового формату АТО

Ініціатива РНБО щодо переформатування військової операції на Донбасі може бути переглянута в США на наступному тижні, якщо американський президент Дональд Трамп жорстко запропонує своєму українському колезі Петру Порошенку іншу модель рішення.

Про це пише видання "Дзеркало тижня".

За словами джерел видання, Україна проводить консультації з закордонними партнерами щодо прийняття зазначеного законопроекту, що може збільшити шанси на його прийняття.

Також співрозмовники видання кажуть, що в Адміністрації президента не знали про намір секретаря РНБО Олександра Турчинова публічно заявити про переформатування АТО, тому Порошенко і довелося сказати, що він доручив розробити законопроект щодо реінтеграції Донбасу.

Зазначається, що невідомі причини, за якими Турчинов зробив таку заяву на АТО. Можливо, це сталося тому, що якщо депутати не проголосують за законопроект до кінця поточної сесії, то велика ймовірність, що вони взагалі ніколи не проголосують за нього, оскільки за літо ситуація може змінитися.

Детальніше про ініціативи секретаря РНБО щодо переформатування АТО читайте в матеріалі "Апостроф": "Кінець АТО: кілька важливих моментів у планах Турчинова".