RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Експерт по жестах розповіла, як на саміті Трамп домінував над Путіним

Під час зустрічі президентів США і Росії домінував американський лідер Дональд Трамп.

Про це розповіла експерт з мови тіла Мері Сівіело, передає BBC.

За її словами, під час рукостискання Трампа і Путіна не було виявлено ознак домінування будь-якого з них, але відразу після цього Трамп іншою рукою взяв Путіна під лікоть, а це жест людини, що домінує.

Пізніше Трамп повторив цей жест знову, коли вони стояли поруч, а потім поплескав Путіна по спині, знову виявивши домінуючу позицію.

Сівіело звернула також увагу на те, в яких позах президенти сиділи в кріслах під час розмови. Вона зазначила, що Трамп відчував себе значно комфортніше ніж Путін.

Російський президент намагався компенсувати недолік зростання, широко розставивши руки на кріслі. Зате, президент США нахилився вперед, поставивши лікті на коліна, що також є жестом впевненого в собі людини.

Ще однією відмінністю в мові тіла президентів США і Росії стало те, що, коли Трамп говорив, звертаючись до публіки, він не уникав зорового контакту, так само як і коли звертався до свого колеги. У свою чергу, Путін взагалі не йшов на зоровий контакт, дивлячись вниз майже весь час, а також дивлячись вгору.

"Це створює враження, що він скоріше не дуже хоче бути тут, можливо нервує, або вважає те, що відбувається марним і не може дочекатися, щоб піти звідти", - заявила експерт.

Крім того, на відміну від спокійних рухів Трампа, Сівіело зазначила, що Путін займав свої руки. Він крутив то один палець, то інший, проявляючи невпевненість і нервозність.

Нагадаємо раніше користувачів соцмереж потішило фото Володимира Путіна і Меланії Трамп.