RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Тисячі членів профспілок Волинця протестують проти медреформи під будівлею МОЗ

Більше 3500 протестувальників проводять мітинг під Міністерством охорони здоров'я проти прийняття медичної реформи. За даними організаторів - Конфедерації вільних профспілок України - в акції беруть участь представники профспілок, медики та громадські активісти з усіх регіонів України.

Головне гасло акції: «Зупинити медреформу на крові!». Також протестувальники тримають плакати: «Поки ви реформуєте, ми вмираємо», «Смерть не чекає реформ», «МОЗ – ти економиш на життя українців» та інші.

Організатор акції протесту, голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець заявив, що реформу медицини необхідно зупинити.

«Медичну реформу в нинішньому вигляді слід зупинити. Супрун повинна піти у відставку. Медична галузь на сьогодні ледь виконує покладені на неї функції. Але так звана «реформа» Уляни Супрун і її поплічників штовхає вітчизняну медицину до катастрофи», - зазначив Волинець.

Він підкреслив, що під керівництвом Уляни Супрун провалені всі напрями роботи міністерства.

«МОЗ розповідає українцям, що закуповуються всі необхідні ліки, але вони їх не можуть знайти в аптеках. Відсутність необхідних ліків і вакцин, що призвело до смерті українців. Випадки ботулізму і смертей від нього остаточно поставили оцінку професіоналізму керівництва МОЗ: міністерство потребує термінового хірургічного втручання», – повідомив Волинець.

Голова Конфедерації вільних профспілок зазначив, що обурені українці вже почали в регіонах акції протесту.

«Уряд закриває лікарні, пояснюючи це необхідністю створення госпітальних округів. Українські лікарі сьогодні працюють в нелюдських умовах за принизливу зарплату», – зазначив він.

За словами організаторів, протестувальники планують пікетувати Верховну Раду, де будуть озвучені ключові вимоги акції.