RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Зняття недоторканності з нардепів: Порошенко запідозрили у атаці на Раду

Підготовка Генеральною прокуратурою України спільно з адміністрацією президента нових представлень на зняття недоторканності та арешт низки народних депутатів є спробою зробити парламент "ручним".

Таку думку висловив експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ігоря Петренко в коментарі "Апострофу".

"Головне завдання цієї акції від ГПУ - зробити парламент більш ручним і поступливим. Щоб потрібні голосування проходили не за допомогою" договорняків ", коли потрібно щось комусь пропонувати, а за прямою вказівкою з Банкової, відразу і без торгів. Для цього потрібно тримати на гачку депутатів. Найпростіший спосіб - кримінальна справа", - упевнений експерт.

З цією думкою згоден народний депутат Віктор Чумак, якого ГПУ розглядає, як потенційного кандидата на зняття недоторканності. За його словами, внесення подань про зняття недоторканності - це спроба зробити парламент слухняним, щоб у ньому більше не залишилося людей, які критикують Луценко і Порошенко.

Хоча експерти не виключають можливості арешту когось із депутатів, але, судячи з усього, парламентаріям вдасться відбитися від цієї атаки Банкової.

На думку Петренка, ГПУ за Луценка нездатна проводити розслідування і забезпечувати гідне представництво звинувачення у суді, тому у нардепів є всі шанси відбутися легким переляком або великими грошима.

Детальніше про те, на яких депутатів Генпрокуратура готує подання на зняття депутатської недоторканності читайте в матеріалі "Нові" жертви" Луценко: імена депутатів, яким загрожує арешт вже восени", який опубліковано на "Апострофі".