RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Стало відомо, як волонтери впливають на важливі призначення в українській армії

Засновник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега заявив, що влада неодноразово прислухалася до думки волонтерів з приводу призначень тих чи інших осіб на командні посади в збройних силах.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Були моменти, коли після окремих сумнівних призначень ми висловлювали свою точку зору - і до неї прислухалися. Якщо б ці питання виплили назовні, вони стали б предметом великого публічного скандалу. Але їх вдається вирішувати на рівні розмови", - сказав Дейнега.

Зокрема, волонтери домоглися відставки командувача Військово-морського флоту контр-адмірала Сергія Гайдука та призначення заступником голови Сил спеціальних операцій полковника Сергія Кривоноса, але, каже Дейнега, подібних історій було чимало.

Причому, уточнив він, у випадку з Гайдуком в Генштабі "розуміли, що з ним не все в порядку". А ось при призначенні Кривоноса волонтерам довелося йти ва-банк, оскільки Генштаб займав протилежну позицію.

Однак Дейнега звернув увагу, що волонтери не всесильні в питаннях призначень на командні пости.

"Але питання в тому, що влада теж не буде нас слухати, якщо ми будемо кожен день приходити і говорити: "Цей поганий, цей поганий... Звільніть всіх!" Це ж несерйозно! Так, іноді в розмовах, коли обговорюються певні кадрові питання, ми можемо висловити свою точку зору. Але цим не можна зловживати", - підкреслив засновник фонду "Повернись живим".

Повний текст інтерв'ю читайте в матеріалі "Апостроф": "Все одно, чи буде Росія, важливо інше - Віталій Дейнега про зброю з США, "сепар-ТБ" та питання до Порошенка".