RU  UA  EN

Субота, 22 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

21 червня

Всі новини

Тупцюємо на місці: психолог вказала на боягузтво українських політиків

На сьогоднішній день українські політики бояться йти навіть на мінімальний ризик, в тому числі з питань Криму і Донбасу.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявила політичний психолог Світлана Чуніхіна.

"У нас дуже висока конкуренція в політичному середовищі - це така павукова банка, в якій начебто всі в змові, але при цьому готові один одного з'їсти. Так що гібріс-синдром (нарцисична ілюзія всевладдя, яка рано чи пізно розвивається у більшості правителів, які занадто довго перебувають біля керма держави - ред.) - це не про нас ", - зазначила вона.

За словами психолога, українські політики надто обережні.

"Думаю, всі читали стенограму по Криму (стенограму засідання РНБО України під час захоплення півострова Росією в 2014 році - ред.). Ми не знаємо, що було б, якби тоді прийняли рішення дати відсіч. Але судячи з того, в якому стані ми виявили армію, коли військові дії було відкладати вже неможливо, така обережність політиків була виправданою", - уточнила Чунііна.

Вона додала, що це добре, що є такий запобіжник - обережність, боягузтво, дрібномасштабна політика. Психолог вважає, що це дозволяє убезпечити країну від ризикованих авантюр, але з іншого боку держава топчеться на місці.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "У Путіна є головна вада, а в українській політиці багато боягузтва - психолог".