RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Джерела розкрили подробиці переговорів США і РФ по Донбасу

США можуть запропонувати Росії свободу дій на Донбасі взамін на відмову від її інтересів в Центральній Азії, але такий варіант малоймовірний.

Про це "Апострофу" повідомило джерело, знайоме з ситуацією.

Малоймовірність такої угоди між Росією й США пояснюється тим, що це може призвести до конфлікту росіян з Китаєм, до того ж Кремль не захоче віддавати свій вплив у цьому регіоні.

"Як компромісний варіант Москва готова запропонувати Вашингтону комплекс дій по заспокоєнню Північної Кореї. Цей комплекс може бути розглянутий вже найближчим часом – під час зустрічі російських і американських дипломатів в Гельсінкі", - повідомляють джерела.

Українські експерти поділяються на думку щодо такого діалогу Москви і Вашингтона.

"Переговорів між Росією і США не може бути. Можу з упевненістю сказати, що зараз між ними загострилися відносини", - вважає політолог Анатолій Октисюк.

У той же час народний депутат Володимир Ар'єв допускає такі переговори, при цьому вважає, що американці не мають наміру ігнорувати позицію Києва.

"Я думаю, у них завжди є контакти з приводу Донбасу. Але також я впевнений, що Україна поставила себе таким чином, що без нас нічого вирішуватися не буде", - говорить він.

У свою чергу військовий експерт Олег Жданов говорить, що Україна є "інструментом, за допомогою якого США хочуть поставити Росію на місце". У зв'язку з цим він вважає, що Вашингтон не має наміру йти на угоду з Кремлем.

Детальніше про переговори Москви і Вашингтона читайте в матеріалі "Апостроф": "Очікується прорив: нові деталі переговорів по Донбасу і ватажкам ДНР-ЛНР".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВлада
Теги: