RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Як люди Порошенка збирають голоси в Раді: джерело розкрило цікавий момент

"Блок Петра Порошенка" активно збирає голоси для прийняття необхідних владі судової та пенсійних реформ. Відомо, що представники політсили зверталися за допомогою до "Самопомочі" і модуть звернутися до депутатських груп "Відродження" і "Воля народу".

Цю інформацію "Апострофу" повідомили народні депутати.

За словами одного з джерел, у БПП є домовленість з представниками "Самопомочі" про те, що пропрезидентська сила підтримає медреформу, а "Самопоміч" – пенсійну.

Разом з тим віце-спікер ВРУ Оксана Сироїд підтвердила, що представники "Самопомочі" готові підтримати медреформу, а до пенсійної та судової у них є питання.

"Проект закону про внесення змін у всі підряд кодекси, насправді, не є ніякою реформою. Це приведення у відповідність у зв'язку із змінами в Конституцію. Там немає нічого реформаторського. А є дуже багато погроз у процесі, зокрема в кримінальному. Зараз є тисячі правок. Позиція фракції буде визначатися після розгляду. А ось законопроекти, що змінюють фінансування медичної системи, медичних послуг, вони реформаторські, тому що здатні змінити якість життя людей. Там є зауваження, але "Самопоміч" послідовно підтримувала прийняття цих законопроектів. Ми будемо відстоювати деякі принципові речі, але підтримка наша послідовна", - пояснила вона.

За словами Сироїд, проект закону про фінансування пенсій не має нічого спільного з реформою.

"Тому що те, що він пропонує - це, з одного боку, підвищення виплат нинішнім пенсіонерам, але, фактично, скорочення пенсійних виплат для всіх майбутніх пенсіонерів. Це не реформа, так як цей законопроект вводить конфлікт поколінь. Пенсійна реформа в будь-якій іншій країні примиряє покоління, тобто, є баланс між поколінням, яке платить податки, і поколінням, яке живе за рахунок сплачених податків. Крім того, це рішення не пропонує аудиту пенсійного фонду та пенсійних виплат. Тому, в нашому випадку, це скоріше антиреформа, і в цьому є велика небезпека", - також вважає вона.

На думку нардепа, влада звернеться за допомогою до невеликих депутатських груп - "Відродження" та "Волі народу".

"Коли потрібно БПП або Петру Порошенко особисто шукати голоси, то вони знаходять їх завжди серед фракцій, які фактично представлені колишніми регіоналами. Це і є дуже злагоджена коаліція в парламенті на сьогоднішній день", - вважає віце-спікер.

Представник БПП Володимир Ар'єв не став заперечувати, що політсила займається пошуком необхідних голосів.

“Будуть знайдені голоси – на межі 226-ти. Але будемо робити все, щоб знайти голоси за ці реформаторські законопроекти, які зараз необхідні", - зазначив він.

За словами політичного експерта Анатолія Октисюка, політичні домовленості йдуть, але голоси під ухвалення рішення вже знайдено.

"Якщо освітня реформа влаштовувала всіх, оскільки вона не зачіпала інтереси бізнесу, то медична зачіпає представників бізнесу, а пенсійна дуже чутлива в політичному плані. Але по медичній реформі вже є голоси. За пенсійної будуть вносити правки, але приймуть. Кажуть, що в ім'я реформ будуть голосувати навіть формально опозиційні фракції", - вважає він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "На межі: як у Порошенка збирають голоси для потрібних рішень".