RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Авакова зробили гучну заяву про затриманих СБУ людях з оточення Саакашвілі

Радник глави МВС Зорян Шкіряк заявив, що напередодні акцій протестів, запланованих на 17 жовтня під стінами Верховної Ради, співробітники Служби безпеки затримали кількох людей з оточення політика Міхеїла Саакашвілі при спробі купити зброю.

Про це він пише у своєму Facebook.

"Наразі, стало відомо, хто хотів купити зброю і був затриманий СБУ 14 жовтня під час спроби купити 2 автомати АК-47 і 3 гранатомета. Серед затриманих – такий собі чоловік на кличку "Меч". Саме він хотів придбати зброю перед 17 жовтня. Поки триває слідство його прізвище не розкривають, але відомо, що він працює заступником керівника служби охорони Давида Сакварелідзе.

"Меч" в тісній координації з "Французом", це керівник охорони Сакварелідзе. Брав участь в силовому прориві кордону в Шегинях. Але це не всі його заслуги. "Француз", справжнє прізвище С. Фесенко, відсидів 12 років за навмисне вбивство", - повідомляє Шкіряк, додаючи, що також було затримано особу з кличкою "Кий".

До запису Шкіряк прикріпив два фото, які, за його словами, доводять причетність зазначених осіб не тільки до Сакварелідзе, а й до політичної сили "Рух нових сил".

"Меч" і "Француз" на фото крайні праворуч

Детально про організацію акцій протестів 17 жовтня і про те, як залякують можливих учасників заходів читайте в матеріалі "Апострофа": Лякають гранатами в натовп: які протести чекають на Київ наступного тижня.