RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​Ситуація ускладнилася: Фірсов розповів про розбіжності у фракції Порошенко в Раді

У парламентській фракції БПП зросла кількість осіб, які не підтримують рішення президента Петра Порошенка.

Про це розповів екс-нардеп, лідер політичної сили "Альтернатива", один з організаторів протестів в Києві Єгор Фірсов в інтерв'ю "Апострофу".

Коментуючи зміни за останній рік, Фірсов заявив про розбіжності у президентській фракції: "Тоді незгодних було кілька десятків, зараз набагато більше".

"Але ситуація ускладнилася. Я сподівався, що своїм прикладом покажу, що можна і потрібно мати свою позицію і демонструвати її. Про стан справ у фракції і настрої знав і президент. Він прекрасно розумів: якщо не припинити цей план, то фракція може розсипатися. Тому він пішов на порушення Конституції і демонстрацію авторитарності. Такого не було в жодній країні, щоб депутата позбавляли чинного мандата. Президент це розумів, але вирішив піти на таке рішення, щоб наочно всім показати: якщо ви будете себе якось по-іншому вести і проявляти позиції, ось, що з вами, в кращому випадку, буде, в гіршому - суди, позбавлення паспорта, як із Саакашвілі, та інше", - каже екс-нардеп.

"Парламент - це незалежність, боротьба позицій, коли ти голосуєш, аргументуєш свою думку і є якась дискусія. Замість цього зараз є кілька людей з президентської фракції, які ходять в АП і вирішують, як і за що голосувати, самостійно формують порядок денний і розсилають смски з інструкціями. З депутатів зробили звичайних кнопкодавів, тому парламентаризму європейського ми не спостерігаємо. Президент, прагнучи всіма силами контролювати парламент, просто його знищив", - підкреслив Фірсов.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВлада
Теги: