RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

Всі новини

"Азов" підло прибрали з фронту, цього вимагав Путін: Білецький зробив гучну заяву

Засновник і екс-командир полку "Азов", нардеп Андрій Білецький передбачає, що наказ про виведення його полку з Широкиного міг бути відданий через вимоги президента РФ Володимира Путіна.

Таку точку зору він озвучив в інтерв'ю "Апострофу".

"Азов" зняли з бойових завдань трохи менше двох років тому. Як на мене, це класична підлість, звичайна для української влади", - відповідає Білецький на питання про те, чи виконує на даний момент полк будь-які військові завдання.

При цьому екс-командир "Азова" вважає, що це було рішення особисто проти нього і проти солдатів.

"Це було рішення, спрямоване як проти мене, так і проти солдатів, людей, які повернули цьому президенту півмільйонне місто (Маріуполь, - "Апостроф") ", - говорить він.

Однією з причин виведення "Азова" з Широкиного Білецький називає тиск з боку Путіна.

"По-перше, це зовнішньополітична криза, в першу чергу на це давив [президент Росії Володимир] Путін. Коли йшли перемовини щодо Широкиного, коли активно умовляли мене, в тому числі Муженко, виходити з Широкиного і здати його, тому що це порушує домовленості і так далі, в той час, я точно знаю, Путін прямо і безпосередньо активно вимагав виведення "Азова" з Широкиного", - говорить він.

Другий же причиною називає неприязнь влади до добробатам.

"По-друге, я думаю, що це збігається з внутрішнім відчуттям ненависті влади до добровільним підрозділам", - говорить Білецький.

Також читайте повний текст інтерв'ю екс-комбата "Азова" "Апострофу": Андрій Білецький: Трохи часу - і ми обов'язково всіх посадимо.