RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Стало відомо, коли українці отримають списки платних медичних послуг

Перелік медичних послуг, за які українцям доведеться платити самостійно, стане відомий у найближчі два роки.

Про це "Апострофу" повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

Точний список безкоштовних і платних медичних послуг для пацієнтів планується сформувати до 2020 року, коли медична реформа почне діяти в повному обсязі.

"З 2020 року спеціалізовані та високоспеціалізовані медичні послуги будуть фінансуватися за тарифом на послугу. Відповідно протягом 2018-2019 років будуть формуватися тарифи на послуги. Зараз йде розробка класифікатора послуг і використовується досвід інших країн, які вже розробили такі коефіцієнти", - розповіли в МОЗ.

Перший проект з переліком послуг і лікарських препаратів, які профінансує держава, з'явиться в середині 2019 року і буде прийматися разом з державним бюджетом. У відомстві запевняють, що модель фінансування буде прозорою і кожен українець буде знати, скільки держава заплатила за його лікування. Також у МОЗ обіцяють, що тарифи на медичні послуги будуть у відкритому доступі.

Детальніше про те, як і коли почне діяти медична реформа в Україні, читайте в матеріалі "Апострофа": Медреформа: що зміниться у найближчий рік і коли буде список платних послуг.