RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Спеціально для Матіоса була створена посада в АП Януковича - правозахисник Карп

Спеціально під нинішнього Головного військового прокурора Анатолія Матіоса була створена посада в Адміністрації президента під час перебування при владі Віктора Януковича.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook правозахисник Дмитро Карп.

"Ми знали про те, що Матіос був наглядачем за силовим блоком в АП Януковича, в тому числі і під час Майдану. Але дістати офіційне підтвердження, а в особливості його посадові інструкції було нездійсненним завданням. Все під сімома замками і непробивна стіна ігнорування всіх повідомлень про те, що Анатолій Матіос досі працює на своїх господарів і розвалює українську армію. Армію, яка з таким неймовірним зусиллям, потом і кров'ю відродилася зі стану анабіозу, куди її цілеспрямовано заганяла п'ята колона. І сьогодні маємо документи, які свідчать про те, що спеціально для Матіоса була створена посада в АП Януковича, в обов'язки його входило контролювання роботи правоохоронних органів, взаємозв'язок з силовими відомствами, координація і т.д. Так він став наглядачем за всім силовим блоком, під керівництвом Сергія Льовочкіна. І доглядав, координував, контролював і давав свої цінні рекомендації силовикам Анатолій Матіос і під час Майдану, аж до 18 лютого", - написав правозахисник.

"Не знаю, чи спостерігав він через тепловізор за розстрілами на Майдані або дивився живу картинку з кабінету. А 18 лютого Клюєв відрядив його назад до СБУ, законсервувавши важливого кадра до потрібних часів", - додав Карп.