RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

А бої тривають: експерт вказав на важливі моменти з обміном полонених на Донбасі

Процес обміну полоненими загрожує стати нескінченним, якщо бойові дії на Донбасі не припиняться.

Про це в коментарі "Апострофу" повідомив політичний аналітик Андрій Бузаров.

На думку експерта, питання полонених на Донбасі завжди стояло осторонь від загального процесу переговорів.

"Цей процес вигідний всім - і Путіну (який зараз активно говорить про обмін полоненими, - "Апостроф"), і американцям, і керівництву України, і європейцям, оскільки це єдине підтвердження вдалого ходу переговорного процесу. І якщо ми уважно проаналізуємо роботу мінської контактної групи, то єдина сфера, де більш-менш є якісь досягнення - це якраз сфера обміну полоненими", - говорить Бузаров.

Він також зазначає, що результат переговорів багато в чому залежить від особистої позиції Путіна, так як йому важливо створити та продемонструвати імідж миротворця.

"І я вірю, що переговорний процес щодо обміну полоненими буде частково вдалим - і поступово полонені будуть звільнятися", - відзначає аналітик.

При цьому Бузаров звертає увагу на те, що паралельно з переговорним процесом щодо обміну полоненими бої на Донбасі тривають і число полонених зростає.

"Отже, цей процес (щодо обміну полоненими) може бути вічним. Поки ми не припинимо бойові дії, ми не зможемо фіксовано говорити про якійсь кількості затриманих з нашого боку. Така ж позиція з боку Росії і так званих ДНР-ЛНР", - пояснює він.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі": Переговори з Путіним проваляться, Україні дадуть серйозну зброю: приблизні терміни відомі.