RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Джерело розповіло про неочікувану деталь "війни" між Фірташем і Ахметовим

Якщо інформація щодо арешту активів Ріната Ахметова у зв'язку зі справою про приватизацію "Укртелекому" підтвердиться, то можна буде зробити висновок про причесність до цієї гучної історії олігарха Дмитра Фірташа. Таку думку на умовах анонімності "Апострофу" висловив знайомий з ходом справи український бізнесмен, зазначаючи, що у випадку підтвердження арешта можна буде зробити висновок про серйозну "війну" між Фірташем та Ахметовим. Інший співрозмовник допустив причетність до історії з "арештом" активів Ахметова людей президента Петра Порошенка.

Співрозмовник звернув увагу на те, що в оригіналі судового документа англійською мовою немає конкретики.

"Пасивний стан використовується, коли виконавець дії невідомий або несуттєвий, або коли дія чи її результат більш цікаві, ніж виконавець. Російською мовою фабулу переклали з використанням таких слів як "начебто", "як би" і - найчастіше - "нібито". Тобто навіть позивач, який подає позов і який мав би точно знати історію питання, щодо якого позивається, подає її не як свою версію подій, а як зведення чуток і припущень", - зазначив він.

У той же час бізнесмен звернув увагу на те, що в Україні подія була описана інакше. За його словами, позивач Горбуненко раніше був співвласником банку "Родовід" і зараховувався до команди Фірташа і Сергія Льовочкіна.

"Якщо це так, то відповідь на питання "Кому все це потрібно?" очевидна: Фірташ і Льовочкін ведуть за спиною політичного партнера нечесну гру і хочуть розорити Ахметова. І, якщо це так, то між двома акціонерами Опоблоку відкрита війна, яка ставить "жирний хрест" на проекті "Опозиційний блок" і починає війну між двома групами впливу всередині парламентської партії", - вважає джерело.

Варто зазначити, що чутки про розкол в Оппоблоці стали виникати ще в 2016 році.

"Інформація про арешт рахунків повинна би стати "вишенькою на торті". Після подібної інформації – якщо вона дійсно правдива – шляху до примирення бути не може: занадто великої образи завдано Рінату Ахметову", - резюмував співрозмовник.

Разом з тим, інший співрозмовник "Апострофа" висловив думку що з цією справою можуть бути пов'язані люди Петра Порошенка.

"Горбуненко – людина, близька не тільки до Фірташа. Точніше не близька, а працювала з Фірташем – як і з багатьма вітчизняними бізнесменами та олігархами. Разом з тим, зараз головний партнер і навіть товариш Горбуненка – Макар Пасенюк, якого називають "гаманцем" і правою рукою в бізнесі президента Петра Порошенка. Й тоді ситуація навколо "ахметівських мільйонів" може виглядати зовсім по-іншому", - розповів він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Порошенко вирішив посварити Фірташа й Ахметова: стало відомо, навіщо це Банковій.