RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Краще будь-якої пропаганди: Україні дали важливу пораду, як протистояти Росії

Для успішного протистояння Росії, Україні необхідно створити сильні та незалежні державні інститути (правосуддя, антикорупційний суд, незалежний парламент і т.д.), які за своєю дією стануть набагато ефективніше навіть найдієвішої пропаганди.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів керівник Місії Європейського парламенту з оцінки потреб Верховної Ради України, президент Європарламенту в 2002-2004 роках Пет Кокс.

"На моє глибоке переконання, сильні і незалежні інститути - це те, що забезпечить гарне майбутнє для України і кардинально відрізнить її від Росії. Росія має сильні персоналії і слабкі інститути. У вас скрізь є дуже сильні особистості, але ви повинні забезпечити собі сильні інститути: сильне і незалежне правосуддя, сильний і незалежний антикорупційний суд, сильний і незалежний парламент, готовий здійснювати контроль над виконавчою гілкою влади, яку у вас представляють частково Кабінет міністрів і частково президент, який, я розумію це, має власну політичну групу, і це означає наявність певного "сірого простору". Але мати сильний, незалежний, дієздатний парламент - це колосальна робота. І якщо Україна забезпечить себе цим, вона стане регіональним прикладом успіху не-Росії, а такий успіх набагато більше будь-якої пропаганди", - сказав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Є річ, яка кардинально відрізнить Україну від Росії, і це буде успіх - екс-глава Європейського парламенту.