RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Порошенко нагородив сестру своєї дружини за вивчення російської мови: в мережі хвиля гніву

Президент України Петро Порошенко нагородив сестру своєї дружини, Аллу Зернецьку, званням "Заслужений діяч науки і техніки" за вивчення російської мови.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє журналістка Тетяна Висоцька.

Зернецька працює в київському університеті імені Драгоманова. За інформацією журналістки, в 1992 році вона захистила кандидатську дисертацію за спеціальністю 13.00.02 - методика вивчення іноземної (російської) мови - і отримала ступінь кандидата педагогічних наук.

У 2015 році, вже будучи родичкою президента, захистила докторську дисертацію за спеціальностями 10.02.15 - загальне мовознавство, 10.02.02 - російська мова - і отримала ступінь доктора філологічних наук.

У мережі на нагородження відреагували неоднозначно. Деякі коментатори ставлять під сумніви наукові заслуги Зернецької, вважаючи, що основним фактором в отриманні почесного звання стала спорідненість з родиною президента.

"Як думаєте, чим таким заслужила пані Алла своє нове почесне звання? Що такого вона винайшла в сфері вивчення російської? Або все-таки нічого, а заслуга її - то, хто у неї сестра?", - пише сама Висоцька.

Багато хто обурилися також тому, що нагорода отримана за вивчення саме російської.

Втім, деякі також зауважують, що отримання звання - проста формальність.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що наближені до чинного президента України Петру Порошенко можуть спробувати задіяти правоохоронні органи для приховування порушень на прийдешніх виборах.