RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Раді зібралися садити порушників: стали відомі шанси прийняття важливого закону

В Україні можуть ввести кримінальну відповідальність за "кнопкодавство" у Верховній Раді, - за неперсональне голосування нардепам може загрожувати 3-7 років тюремного ув'язнення.

Про це "Апострофу" розповів автор законопроекту №8461, народний депутат від "Народного фронту" Леонід Ємець.

Відзначається, що, хоча завдяки "кнопкодавству" приймається багато законів, мінімум два з них скасували в Конституційному суді через порушення процедури голосування.

"Це, зокрема, закон про мову Колесніченка-Ківалова і закон про всеукраїнський референдум. Це питання державного масштабу, тому що проголосовані неперсонально закони спричиняють великі видатки – і на друк, і на впровадження, та опосередковані, тому що якийсь час держава живе за фейковим законом, який потім скасовується", - стверджує автор законопроекту.

На його думку, прийняти новий закон можуть вже восени 2018 року.

У той же час, не всі у Верховній Раді вважають, що документ знайде підтримку парламенту.

Так, нардеп Борислав Береза, який раніше пропонував подібний законопроект, сказав: "Цей законопроект ніколи не буде ухвалений з двох причин. По-перше, неможливість це зробити через законодавчу базу, тому що неможливо в межах цього законодавства, коли у нардепів є депутатський імунітет, відправити під суд. І, по-друге, за таке правопорушення неможливо дати такий термін. У цього парламенту немає бажання вирішувати цю проблему".

Більше про можливе прийняття законопроекту читайте в матеріалі "Апострофа" - Депутатів хочуть саджати на 7 років за один з "гріхів": що з цього вийде.