RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Залазять в будь-який тендер: розкрито цікаві факти про діяльність економічної контррозвідки СБУ

Підрозділ Служби безпеки України, який повинен займатися економічною контррозвідкою, зараз виконує не ті функції, для яких воно створювалося.

Про це "Апострофу" розповів колишній співробітник СБУ Іван Ступак.

До звільнення 11 років Ступак працював саме в економічній контррозвідці. За його словами, спочатку підрозділ формувався для протидії іноземним спецслужбам, які намагаються впливати на Україну через міжнародні фінансові компанії, спробами купити громадську думку або проспонсорувати якісь акції.

"Згодом економічна контррозвідка мутувала і перетворилася на те, що є зараз - гроші-гроші-гроші. "Де є гроші, там є ми": залазять у будь-який тендер з приводу і без, намагаються зайняти чиюсь сторону, десь перетиснути, десь перегнути. Це викликало масу невдоволення з боку громадськості", - пояснив Ступак.

В даному контексті він також відзначив відсутність в нещодавно прийнятому законі про нацбезпеку України згадки про головне управління по боротьбі з корупцією.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": На силовиків України чекають великі зміни: екс-СБУшник про найбільш цікаві та скандальні речі.