RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Гучний скандал в Міноборони України: стало відомо, як покарали великих начальників

Начальників паливного складу 46 Об'єднаного центру забезпечення ЗС України в Одеському гарнізоні після виявлення великої недостачі палива позбавили військових звань.

Про це повідомляється на сторінці в Facebook міністра оборони України Степана Полторака.

"1. Начальника 46 Об’єднаного центру забезпечення полковника Короля Євгена Сергійовича позбавити військового звання (при цьому позбавляється всіх звань офіцерського складу, права на вихідну допомогу, права пенсійне забезпечення військовослужбовця, права користуватися медичними закладами Міністерства оборони).

2. Начальника складу пального та мастильних матеріальних 46 Об’єднаного центру забезпечення підполковника Мосунова Андрія Анатолійовича позбавити військового звання (при цьому позбавляється всіх звань офіцерського складу, права на вихідну допомогу, права пенсійне забезпечення військовослужбовця, права користуватися медичними закладами Міністерства оборони).

3. Старшого офіцера відділу забезпечення пальним та мастильними матеріалами управління забезпечення пальним та мастильними матеріалами Центрального управління забезпечення пально-мастильними матеріалами Збройних Сил України Тилу Збройних Сил України підполковника Ізваріна Дмитра Сергійовича звільнити з військової служби за службовою невідповідності (при цьому він буде позбавлений права на отримання вихідної допомоги при звільненні та право перебувати на квартирному обліку для отримання житла).

4. Начальника відділу зберігання пального та пально-мастильних матеріалів складу пального та мастильних матеріалів 46 Об’єднаного центру забезпечення майора Ляляєва Олександра Анатолійовича понизити в посаді (буде призначений на нижчу посаду до іншої військової частину).

5. Начальника Центрального управління забезпечення пально-мастильними матеріалами Збройних Сил України Тилу Збройних Сил України полковника Кубаля Руслана Володимировича понизити в посаді (буде призначений на нижчу посаду в органах військового управління)", - наголошується в повідомленні.

У свою чергу начальник головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитро Марченко повідомив, що під час перевірки комісія виявила нестачу паливно-мастильних матеріалів, а саме дизельного палива різних марок 204 тонни, бензину АІ92 близько 2,5 тонн.

"Попередня оцінка збитків державі становить понад 6,4 млн гривень", - уточнив він.

За словами військового, причиною нестачі палива стала нездатність керівництва центру встановити порядок і контроль організації отримання і зберігання пально-мастильних матеріалів. У своїх поясненнях, керівник центру Євген Король заявив, що нестача сталася через витік палива з цистерни. Хоча перевірка встановила, що це не так.

Також комісією було виявлено в центрі зберігання понад 34 тонни надлишкового дизельного палива і більше 204 тонни авіаційного палива на загальну суму понад 1,1 млн грн.

Міноборони планує звернутися до правоохоронних органів для негайної і об'єктивної оцінки діям посадових осіб.

Як повідомляв "Апостроф", восени минулого року НАБУ оприлюднило схему розкрадання державних коштів при закупівлі палива для Міністерства оборони України.